sobota 5. 10. ve 13:00 hod. – Procházka Olšanským 1. obecním hřbitovem
Procházka s povídáním o historii, zvláštnostech a zajímavostech jednoho z Olšanských hřbitovů. Víte, že právě zde bylo první pražské krematorium? Na malé ploše je zde mnoho zajímavých osudů významných osobností i uměleckých děl.
Provede vás Tereza Frindová.
Sraz účastníků je u Nové obřadní síně (zastávka Želivského).

úterý 8. 10. v 17:00 hod.  –  Procházka Břevnovským hřbitovem
Na hřbitově, na kterém začali pochovávat benediktini z nedalekého kláštera, najdeme místa posledního odpočinku takových osobností, jako byl arciopat Anastáz Opasek, jeho přítel z exilu, písničkář a básník Karel Kryl, filozof Jan Patočka, jeho zeť, filozof Jan Sokol i jeho otec, architekt Jan Sokol, který je autorem několika zdejších náhrobků; náhrobek sochaře Karla Stádníka je zdoben jeho vlastní plastikou.
Provede vás Kateřina Svobodová.
Sraz účastníků je u hlavní brány v ulici U Vojtěšky.

pátek 11. 10. v 16:30 hod. – Procházka Ďáblickým hřbitovem
Procházka hřbitovem v mnoha směrech výjimečným – dle návrhu arch. Vlastislava Hofmana je na světě jediným s kubistickým tvaroslovím. Především se zde ale nachází pohřebiště popravených a umučených v dobách represivních režimů. Najdeme tu ale také první české přírodní pohřebiště Les vzpomínek a nyní i unikátní Luční hřbitov.
Provede vás Kateřina Svobodová.
Sraz účastníků je u hlavní brány do hřbitova (zastávka Sídliště Ďáblice).

úterý 15. 10. v 16:30 hod. – Procházka Vinohradským hřbitovem
Zavzpomínáme na Jiřího Šlitra, který by letos oslavil sto let, ale také na řadu dalších literátů, hudebníků, herců, výtvarných umělců a dalších osobností veřejného života, často mezinárodního významu, kteří jsou zde pochováni – rodinu prezidenta Václava Havla, sochaře Otto Gutfreunda, architekta Jana Kotěru, výtvarníka Jiřího Koláře a mnohé další.
Provede vás Kateřina Svobodová.
Sraz účastníků je před hlavní branou (zastávka Vinohradské hřbitovy).

Od pátku 18. do neděle 20. 10. pořádáme Dny otevřených dveří Hřbitovů a pohřebních služeb hl. m. Prahy
Připravili jsme pro vás zajímavý program, v rámci kterého máte možnost podívat se například do běžně nepřístupných částí krematoria Strašnice, poznat práci hrobníka na Ďáblickém hřbitově, ale také třeba novou část Hostivařského hřbitova, Olšanský hřbitov v noci, nebo navštívit interiér sakrálních staveb na Vinohradském či Malvazineckém hřbitově. Kompletní program najdete v nadcházejících dnech na našem webu.

PŘI NEPŘÍZNIVÉM POČASÍ SE VYCHÁZKA NEKONÁ.
Při nepříznivém počasí se procházka nekoná.
Doporučený maximální počet účastníků je 20 osob. Na říjnové procházky je vstup zdarma.
Pro dotazy kontaktujte infocentrum e-mailem infocentrum@hrbitovy.cz nebo telefonicky na 220 580 717 (denně 8:30-17:00 hod.). Facebook