Poučení o bezpečnosti

během nočních prohlídek pražských hřbitovů

konaných v rámci Dne otevřených dveří organizace

Hřbitovy a pohřební služby hl. m. Prahy

ve dnech 18.—20. 10. 2024

  1. Účastníci prohlídky jsou povinni dodržovat pokyny průvodce, nevstupovat na cesty nebo další místa mimo okruh prohlídky, věnovat pozornost terénu a nevzdalovat se od skupiny.

  2. Zákonní zástupci mají povinnost dohledu nad nezletilými účastníky prohlídky.

  3. Účastník prohlídky musí být vhodně oblečen a obut s ohledem na počasí a noční čas prohlídky. Nejvhodnější obuví je pevná kotníková obuv.

  4. Účastník prohlídky je povinen zohlednit svůj zdravotní stav a neúčastnit se prohlídky v případě, že by účast na prohlídce pro něj mohla představovat riziko.

  5. Účastníci prohlídky jsou povinni se během prohlídky chovat tiše a zdržet se jakýchkoliv projevů, které jsou s ohledem na dobré mravy nevhodné v prostorách hřbitova. Účastník prohlídky nesmí být pod vlivem alkoholu nebo návykových látek.

  6. V rámci prohlídky bude účastníkovi prohlídky zapůjčena čelová svítilna. Při manipulací s ní je účastník prohlídky povinen respektovat pokyny průvodce a výrobce a počínat si tak, aby nedošlo k jejímu poškození, a po skončení prohlídky ji odevzdat zpět průvodci.

  7. Účastník vyjadřuje svůj souhlas s pořizováním fotografií a videozáznamů v průběhu workshopu. Tyto záznamy budou využity pouze pro propagaci činnosti a služeb HPS.

Stvrzuji, že jsem byl/a seznámen/a s riziky spojenými s účastí na prohlídce a bezpečnostními pokyny, které se zavazují dodržovat, aby nedošlo ke vzniku škody nebo nemajetkové újmy.